감자전, 고추 양파장아찌 만들기 Gamja jeon recipe
고추, 양파장아찌
Chili, Onion jangajji (Korean pickled in soy sauce)
양념 비율
물 1
간장 0.8
설탕 0.5
식초 0.3
Pickled Sauces
Water
Soy sauce 1
Sugar 0.5
Vinegar 0.3
를 넣고 한번 끓여주세요
Add that sauces and boil.
양파와 고추를 먹기 좋은 한입 크기로 썰어주세요
양은 어차피 장아찌 소스가 잠기기만 하면 되니깐 많이 만드시고 싶으시면 많이 하셔도 돼요
Cut the onion and chili into bite sized pices
한번 끓어오른 장아찌 소스를 붓고 하루정도 냉장고에서 숙성시키고 드시면 됩니다
Pour the pickled sauce over the onion and chili, and marinate in te refrigerator for a day and you can eat.
감자전
Gamja jeon(Potato pancake)
감자를 가는 여러 방법이 있지만 저는 강판을 사용했을때 거친면이 나오는걸 좋아해서 강판을 사용해서 감자를 두개 정도 갈아줬어요
Grate 2 potatoes on a grater you have. if you make more that's ok
감자는 전분을 따로 제거하지 않고 채에 1분 정도 물기만 제거해줬어요
Put the grated potatoes on a sieve for about 1min to remove water
소금간을 약간 해줬습니다.
Add little bit of salt
달구어진 기름에 한주먹을 올리고 얇게 펴주세요
Put on a hot oil and spread thinly for crispy texture.
양쪽면을 일단 익힌 후에 바삭하게 먹는걸 좋아시면 바싹 구우시고 좀 부드러운 식감을 좋아하신다면 바로 빼서 드시면 돼요
Cook both sides first, then cooking more if you like a crispy texture or remove from heat if you like a softer texture.
감자전 부쳐서 시원한 막걸리와 더운 여름을 나보세요~
It tastes even better when paired with makgeolli. enjoy :)