갈비찜 만들기 Galbijjim recipe&ingredients
먼저 달구어진 기름에 갈비찜용 고기 겉면을 구워주고 소금과 후추 간을 해주었어요
Searing the outside of the Beef ribs in heated oil and season with salt and pepper
양파 한개를 강판에 갈아서 넣어줬어요
Grate 1 Onion and put in there
*양념
Sauces
우선 생수를 갈비가 자박하게 잠기게끔 넣어주고
물5 간장3 물엿2 데리야끼소스2 정도의 비율로 넣어줬어요
Pour water to cover the ribs
and put it in the ratio of water5, soy sauce3, corn syrub2, teriyaki sauce2
매콤한거 좋아해서 베트남 고추도 몇개 넣어줬어요
I want some kick, so i added vietnam chili. but you don't like spicy taste, then don't need to put
야채는 당근, 무, 표고버섯, 메추리알 넣어줬습니다
and put in Carrots, Korean radish(*mu), shiitake mushrooms, quail eggs
양념이 끈적해지고 밥에 비벼 먹으면 맛있을 농도가 나오면 끝!
Simmer until the seasoning is slightly sticky.
*양념 사용한 것들
https://link.coupang.com/a/8dxjF
삼화 만능간장 500ml (수량선택) 3중꼼꼼포장 안전배송 1개
COUPANG
www.coupang.com
https://link.coupang.com/a/8dHll
오뚜기 옛날 물엿 1.2kg 1개
COUPANG
www.coupang.com
https://link.coupang.com/a/8dHBl
유니크앤몰 청정원 데리야끼소스250g 250g, 4개
COUPANG
www.coupang.com
이 포스팅은 쿠팡 파트너스 활동의 일환으로, 이에 따른 일정액의 수수료를 제공받습니다.