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은삼이레시피

고추장 삼겹살 만들기 Gochujang Samgyeopsal recipe&ingredients

by 조 은삼 2023. 7. 16.
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먼저 삼겹살에 벌집모양 칼집을 내주었어요
Make a cut in the shape of a honeycomb on the Pork belly
 

그리고 한입 크기로 썰어줬습니다
And then cut into bite-size pieces
 
*양념
*Gochujang Samgyeopsal sauces

고추장 2T
고춧가루 1T
맛소금 1t
설탕 1T
데리야끼 소스 1T
참기름 1t
후추 조금
 
Gochujang 2T
Gochugaru 1T
MSG Salt 1t (You can use normal salt)
Sugar 1T
Teriyaki sauce 1T
Sesame oil 1t
Little bit of Pepper
 

잘 섞어준 뒤에 종이호일을 깐 팬 위에 올려주세요
양념을 반나절 혹은 하루정도 숙성시켜주면 더 좋겠지만 저는 바로 먹고싶어서 바로 구웠습니다.
그냥 팬에 구워도 되지만 양념이 묻은 고기라 팬에 양념이 눌러붙으면 설거지 하기 힘드니 호일 쓰는걸 추천!
설거지의 귀재시면 안써도 가능!
 
Mix the seasonings well and put them on the pan
Perhaps it tastes better if the seasoning is aged for half a day or a day
That paper is paper foil. Pork belly has sticky sauces, so it can be hard to wash dishes after cooking, so i used it.

양념이 타지 않도록 잘 뒤적거려주면서 익혀주세요
Keep turning over to avoid burning the seasoning.
 

고추장 삼겹살집 가면 토치로 구워주길래 다이소에서 토치를 업어왔는데 그냥 요리용 토치를 살걸 그랬어요..
집에 요리용 토치 있으시면 살짝 겉에 그을려 먹는 것도 좋아요. 없으면 그냥 굽기만 해도 괜찮습니다
If you have a torch, lightly sear the outside of Pork belly
 

삼겹살을 구울때 나온 기름에 파채를 구워먹어도 정말 맛있습니다.. 그럼 맛있게 드세요!
It tastes even better if you cooking the green onion(we called Daepa) in the oil that comes out when you grill the
Pork belly and eat it together.
and it's done. enjoy :)

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